You, the petitioner
Waalwijk gasvrij

Geen nieuwe gaswinning in Waalwijk en ruim de bodemvervuiling op

1,395 signatures

Vermilion Energy heeft een vergunning aangevraagd om in Waalwijk-Noord gas te gaan winnen door middel van fracking. Dit vinden wij ontoelaatbaar, omdat fracken een milieuverontreinigende manier van gaswinning is (Waalwijkse bodem is al vervuild) en het veel risico's met zich meebrengt.

Petition

We

bezorgde inwoners van Waalwijk en omgeving en andere bezorgde Nederlanders.

 

establish that:

  • dat op 18 juni 2018 minister Wiebes bekend maakte dat de Waalwijkse bodem vervuild is.

  • Dat deze manier van gaswinning (fracking) dus niet gegarandeerd veilig is voor bodem, milieu en omgeving.

  • Dit zorgt voor wantrouwen, onrust en verzet onder de bevolking.

  • Bovendien past de gaswinning ook niet in een consistent rijksbeleid voor het realiseren van de (inter)nationale klimaatdoelstellingen,

  • daarnaast is het ook in strijd is met het lokale duurzaamheidsbeleid.

 

and request

dringend het ontwerp-instemmingsbesluit, zoals dat thans ter inzage ligt, te heroverwegen en te besluiten niet in te stemmen met het winningsplan Waalwijk-Noord, zodat de gaswinning in Waalwijk stopt, de veiligheid van het milieu in Waalwijk minder bedreigd wordt en op zeer korte termijn na beƫindiging van de huidige gaswinning de vervuilde bodem gesaneerd kan worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-04 
Lead petitioner:
Timon Klerx 
Organisation:
LokaalBelang Waalwijk 
Website:

History

Signatures

Updates

Aanbieding petities aan Minister Wiebes

Vandaag worden de ondertekende petities aangeboden aan minister Wiebes en de vaste kamercommissie. We doen dit samen met Loon op Zand en Smallingerland.

+Read more...

De overhandiging is om 13.30 uur bij het gebouw van de tweede kamer!

2018-10-11

Informatieavond 'Niet Fracken in Waalwijk'

Op woensdagavond 27 juni vindt er vanaf 19.00 uur in het stadhuis van Waalwijk een informatieavond plaats over de gaswinning in Waalwijk. Wat is er nu precies aan de hand en wat kan je er tegen doen? U bent allen van harte welkom!.

2018-06-23

Minister maakt bekend dat Waalwijkse bodem vervuild is.

Op 18 juni 2018 stuurt de Minister van Economische Zaken en Klimaat de Tweede Kamer een brief met een overzicht van verontreinigingen van winningslocaties op land en op zee in Nederland. Minister Wiebes maakte hierin bekend dat de bodem bij de hoofdlocatie van het gaswinningsgebied Waalwijk-Noord vervuild is.

+Read more...

Sterker nog, de bodemverontreiniging op de drie gasbehandelingslocaties van Vermilion Energy (Garijp TC, Harlingen TC en Waalwijk TC) kan op dit moment nog niet worden opgeruimd en wordt gemonitord. Zodra het mogelijk is, en uiterlijk na bedrijfsbeƫindiging en verwijdering van de installaties, zal pas de bodem op deze locaties worden gesaneerd.

Bron: Tweede Kamer, 18 juni

2018-06-23